عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

آغاز ماراتن انتخابات در عراق؛ ۸ ماه فرصت برای رقابت

گام‌های مقدماتی برای برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ عراق برداشته شده و امروز کابینه این کشور اعلام کرد که انتخابات آتی پارلمانی این کشور در روز ۱۱ نوامبر برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 09
کد خبر: ۲۷۵۳۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، امروز شورای وزیران عراق اعلام کرد که انتخابات پارلمانی این کشور در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۵ برگزار می‌شود و این در حالی بود که برخی بازیگران سیاسی در این کشور پیش از این خواستار تعویق زمان این انتخابات شده بودند.

تصمیم امروز شورای وزیران عراق درحالی است که شب گذشته «چهارچوب هماهنگی» شیعه در نشستی به میزبانی «نوری المالکی»، نخست وزیر اسبق عراق اعلام کرده بود با تعویق زمان انتخابات مخالف است.

چند روز قبل هم کمیسیون عالی انتخابات عراق اعلام کرده بود که اقدامات مقدماتی در ارتباط با برگزاری این انتخابات از جمله به‌روز‌رسانی فهرست واجدین شرایط رای‌دهی، ثبت‌نام نظامیان و آوارگان و... را آغاز کرده است.

روزنامه «الشرق الاوسط» در گزارشی با اشاره به ثبت نام ۲۰ میلیون رای دهنده از جمعیت ۴۶ میلیونی عراق برای انتخابات آتی تصریح کرد که جوانان متولد پس از سال ۲۰۰۷ استقبال چشمگیری برای مشارکت در این انتخابات از خود نشان داده‌اند.

روند مقدماتی انتخابات که قرار است کمیسیون انتخاباتی به انجام برساند یک‌ماه به طول می‌انجامد و بعد از به‌روز‌رسانی اسامی رای‌دهندگان بحث ثبت‌نام ائتلاف‌ها و سپس ثبت نام نامزد‌ها در پیش خواهد بود.

در این میان برخی گروه‌های سیاسی از جمله ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی خواستار تغییر قانون انتخابات است ولی برخی جریانات سیاسی دیگر در عراق با تغییر قوانین انتخاباتی مخالفت کرده‌اند.

همچنین نامزد‌های مستقل نیز خواستار اجازه ثبت نام به صورت فردی و خارج از ائتلاف‌های حزبی همانند انتخابات دوره قبل هستند. با این حال بخش دیگری از نیرو‌های سیاسی، مخالف تغییر قانون انتخابات هستند و آن را باعث به تاخیر افتادن انتخابات و گیر افتادن در دالان‌های پارلمان می‌دانند.

غیر از تمهیدات مربوط به رای‌گیری از جنبه سیاسی نیز مهمترین پرونده پیش از انتخابات، مسئله حضور جریان صدر در این انتخابات است.

جریان صدر از نیرو‌های سیاسی ریشه‌دار عراقی است که در انتخابات سال ۲۰۲۱ موفق شده بود ۷۳ کرسی را به دست آورد. با این حال مقتدی صدر، رهبر این جریان سیاسی، نمایندگان ائتلاف را از مجلس عراق خارج و کلیه فعالیت‌های سیاسی این جریان را متوقف ساخت./ تسنیم 

کلمات کلیدی: عراق انتخابات
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده